Hockeyclub MHCC

Castricum

De kantine van het nieuwe clubhuis van Mixed Hockeyclub Castricum, is een rechthoekig open ruimte. Door de ruwe grijze baksteen zat het er vrij kil uit. Naast een warmere sfeer, waren de wensen van de club: veel zitplekken voor de teams om bij elkaar te kunnen zitten, flexibele inrichting en een fijne plek voor het wedstrijd-secretariaat. Alles ‘hufterproef’ en goedkoop. Bovendien moet de ruimte makkelijk leeg te ruimten zijn voor feesten.
.
.
In het interieurontwerp leg ik de focus op het creëren van structuur. De ruimte deel ik op in twee zones, twee lange banen parallel aan elkaar. Ik heb een berkenwand ontworpen met een 16 meter lange bank: deze markeert de loungezone. Hier staan loungebanken en lage tafels, op maat ontworpen, eveneens uit berkenhout. De clubkleuren, oranje, wit en blauw duiken de kop op, maar niet op een overdreven manier. In de zone langs de ramen heb ik hogere zitplekken geplaatst voor optimaal uitzicht over de velden. De tafels en banken heb ik van betonplex laten maken. Ik heb ze zo geplaatst, dat de teams bij elkaar aan één tafel kunnen zitten. In het midden, goed zichtbaar vanuit de entree heb ik het wedstrijdsecretariaat gesitueerd. Daar tegenover, rechts van de ingang bevind zich de bar en keuken. In de toekomst wil ik de neutrale kleuren van de inrichting combineren met een knaloranje bar. Nu is er nog een tijdelijke bar.
.
.
Met deze inrichting heb ik een degelijke basis gelegd voor het gebruik. Wat er nog niet is, komt later.