Kinderdagverblijf in nood+lokaal

Amstelveen

In afwachting van de nieuwe huisvesting maakt dit kinderdagverblijf momenteel gebruik van noodlokalen. Droog en warm, maar niet de meest inspirerende architectuur. De centrale hal, waar men binnenkomt en waar de kinderen met elkaar spelen, was rommelig en ongezellig. Daar moest iets aan gebeuren.

 

Het ontwerp is gebaseerd op een brede baan, dwars door het ruimte, waar alle functies als eilandjes erop komen. Er is een knutselplek met materiaalkasten, de kinderen hebben een ruimte waar ze voor elkaar kunnen optreden, er is een leeshoek met een boekenkast en bij binnenkomst kan men de nieuwste kunstwerken in de tentoonstellingskast onmogelijk over het hoofd zien. De leukste tekeningen krijgen een plek op de groene wand, die tevens het keuken en het wasruimte herbergt.

 

Door het gebruik van multiplex platen in combinatie met kasten uit Ikea, was het mogelijk om voor weinig geld een inspirerende ruimte te creëren. Een prima oplossing voor een tijdelijk gebruik.