Wil je je huis verbouwen? Een aanbouw makenof een woonkeuken realiseren? Of moet je veel keuzes makenvoor de oplevering van je nieuwbouwhuis?

 

Wat is een basisontwerp?
De meest optimale indeling van je huis, gebaseerd op je wensen en budget. Na ons kennismakingsgesprek ga ik aan de slag en enkele weken later kunnen we samen ‘rondlopen’  in je nieuwe huis. Behalve een plattegrond maak ik een film en veel levensechte 3D visualisaties waardoor je je een realistische beeld krijgt hoe het eruit zal zien.

Een basisontwerp voor elk woonlaag
Een basisontwerp gaat per woonlaag. Vaak gaat het om de leefverdieping: het visitekaartje van je huis. Hier bevinden zich de hoofdfuncties: koken, eten en samen relaxen. Een werkruimte of een speelhoek zit er ook vaak bij.

Een basisontwerp voor de zolderverdieping wordt steeds populairder. Daarbij krijg ik te maken met uiteenlopende wensen. Één of twee slaapkamers, een slaapkamer en een werkkamer, één grote yogaruimte of een riante ouderslaapkamer. Steeds vaker willen mensen ook een badkamer op de zolderverdieping. En, als er ook nog een ruimte voor een wasmachine en droger moet komen, kan dit enorme puzzel worden. De schuine daken, een beperking? Ik noem het liever een uitdaging.

Een basisontwerp kan je geld besparen
Een goed basis plan voorkomt dat je fouten maakt die later moeilijk te herstellen zijn. Helaas kom ik regelmatig bij mensen thuis die verkeerd begonnen zijn. De woonfuncties sluiten niet logisch aan op elkaar of de routing is verkeerd waardoor veel mogelijkheden verloren gaan. Zonde!

Een basisontwerp geeft houvast
Misschien heb je goede smaak en weet je wat je wil, maar ben je niet in staat om dat vorm te geven? Of je bent bang om de verkeerde keuzes te maken? Of je ziet door de bomen het bos niet meer? Dat komt vaak voor. Na eindeloos scrollen door afbeeldingen op Instagram en Pinterest zijn veel mensen de weg helemaal kwijt.

Wat zeggen deze opdrachtgevers
Toen we de sleutel kregen van ons nieuwbouwhuis in Haarlem, hebben we SteinA gevraagd om een basisontwerp te maken voor ons woonverdieping.  Wij wilden graag een groot eettafel neerzetten maar we hadden daar eigenlijk geen ruimte voor. Ook waren we bang voor rommeligheid wat je vaak ziet in huizen waar alle woonfuncties in één ruimte zijn.

SteinA heeft een fantastisch ontwerp voor ons gemaakt. Functioneel, mooi en eigenzinnig. Door een slimme ingreep hebben we voldoende ruimte gekregen voor een groot eettafel en een ruime zithoek. Ons huis lijkt veel groter dan het huis van onze buren. Het gebruik van kleuren zorgt voor duidelijkheid en rust in ons interieur. (Familie Helgason, Haarlem)

 

Neem gerust contact op als je meer informatie wiltover de mogelijkheden van een basisontwerp.Of als je andere vragen hebt.

 contact