Zolder ontwerp met een prachtig dakkapel. Een houten volume over de hele breedte dient als raamzitje

zolder ontwerp


Indeling zolder

indeling zolder schuin dak

De zolder is een moeilijke ruimte om in te delen. Door de schuine plafonds ben je immers meer beperkt dan bij andere woonruimtes. Veel mensen zijn daarom lang aan het puzzelen over de beste indeling van hun zolder maar komen er niet goed uit. En dat is begrijpelijk.

Met een efficiënt en slim interieurontwerp kan ik meerwaarde creëren voor je zolderverdieping. In mijn ontwerpen streef ik ernaar om het maximale uit de zolder te halen. Ik zoek slimme ruimtelijke oplossingen die bij je wensen en je budget passen.

Een belangrijk stap in het ontwerp proces is het zolder ontwerp driedimensionaal te tekenen. Zo kan ik toetsen of het ontwerp goed is. Past alles zo onder het schuine plafond? Komen alle functies goed tot hun recht? Of moet ik iets veranderen? Na het verfijnen en bijschaven kan ik je het zolder ontwerp laten zien aan de hand van levensechte 3D beelden. Ik maak ook een film waardoor je op je nieuwe zolder – als het ware – al rond kan lopen. Zo kan je zowel zien als ervaren of het ontwerp voldoet aan je wensen. Spreekt dit je aan?

JA DIT WIL IK!

ontwerp zolder laten maken

Als mensen mij vragen om een zolder ontwerp te maken krijg ik vaak te maken met een enorme waslijst aan wensen. Één of twee kinderkamers, een heerlijk werkkamer voor de ZZP’er, één grote yogaruimte of een riante ouderslaapkamer. Steeds vaker willen mensen ook een badkamer op de zolderverdieping. En, als er ook nog een ruimte voor een wasmachine en droger moet komen, kan dit een enorme puzzel worden.

zolder ontwerp uitbreiden met dakkapel

Overweeg je een dakkapel te laten plaatsen? Je kunt mij ook vragen om een dakkapel te ontwerpen. Ik kan als interieurontwerper de afmeting, vorm en plek van de nieuwe dakkapel goed laten aansluiten op de functies van de zolder.

Met een dakkapel en/of enkele dakramen breid je het aantal mogelijkheden van je zolderverdieping snel uit. Een relatief kleine investering zorgt voor een flinke waardestijging en meer woonplezier.

Een dakkapel ontwerp je niet alleen van binnen. De relatie met de architectuur van het huis is net zo belangrijk. Moet er een dakkapel komen die mooi aansluit bij de architectuur van het huis? Of is het spannender om een contrast te creëren met de bestaande architectuur? 

IK WIL MEER INFORMATIE