Een open badkamer op zolder met een bad onder de dakkapel voor heerlijke spa momenten

interieurontwerpmet dakkapel

dakkapel voor meer ruimte

De zolderverdieping is vaak wat lastiger dan andere verdiepingen om in te richten. Door de schuine plafonds zijn we meer beperkt dan elders in huis. Daarom besluiten veel mensen om een dakkapel te plaatsen om zo meer ruimte op de zolder  te creëren. Een verstandige keuze maar de vervolgstappen zijn belangrijk. 

De meeste mensen mensen kiezen namelijk voor een standaard afmeting, vaak iets wat men in de buurt veel ziet. En dat levert niet altijd de meeste winst op. Mijn advies is om eerst te bepalen hoe u de zolder wilt inrichten. Dan kunt u de afmetingen van de  dakkapel aanpassen aan uw interieur wensen. Zo komt u tot de optimale dakkapel voor uw zolder.

DE OPTIMALE DAKKAPEL

Als ik een dakkapel ontwerp, kan ik als interieurontwerper de dakkapel goed laten aansluiten op de functies van de zolder.

Gaat de zolderruimte gebruikt worden als één luxueuze slaapkamer voor de ouders of moeten er meerdere kinderkamers komen? Moeten de functies ruim opgezet worden of compact en functioneel? Wilt u vanuit bed naar buiten kunnen kijken? Vraagt het uitzicht om iets bijzonders? Hoe sluit het het mooist aan bij de architectuur van het huis? Of is het spannender om een contrast te creëren met de bestaande architectuur? 

MEERWAARDE

Al deze factoren bepalen de vorm en de afmetingen van de nieuwe dakkapel. Met een dakkapel die zo tot stand komt haalt u het maximale uit uw zolderruimte. En zo boekt u winst, zowel qua ruimtelijke mogelijkheden als woon beleving. 

Een interieurontwerp met dakkapel gaat gegarandeerd een meerwaarde voor uw zolderverdieping opleveren.Spreekt dit u aan?

JA DIT WIL IK

Gaat u voor een strak uiterlijk met veel glas of wilt u liever een meer traditionele dakkapel in stijl van het huis?De visualisaties kunnen u helpen om een goede keuze te maken.