Een open badkamer op zolder met een bad onder de dakkapel voor heerlijke spa momenten

interieurontwerpmet dakkapel

dakkapel voor meer ruimte

De zolderverdieping is vaak wat lastiger dan andere verdiepingen om in te richten. Door de schuine plafonds ben je meer beperkt dan elders in huis. Daarom besluiten veel mensen om een dakkapel te plaatsen om zo meer ruimte op de zolder  te creëren. Een verstandige keuze maar de vervolgstappen zijn belangrijk. 

De meeste mensen mensen kiezen namelijk voor een standaard afmeting, vaak iets wat men in de buurt veel ziet. En dat levert niet altijd de meeste winst op. Mijn advies is om eerst te bepalen hoe je de zolder wil inrichten. Dan kan je de afmetingen van de  dakkapel aanpassen aan je interieur wensen. Zo kom je tot de optimale dakkapel voor je zolder.

DE OPTIMALE DAKKAPEL

Als ik een dakkapel ontwerp, kan ik als interieurontwerper de dakkapel goed laten aansluiten op de functies van de zolder.

Gaat de zolderruimte gebruikt worden als één luxueuze slaapkamer voor de ouders of moeten er meerdere kinderkamers komen? Moeten de functies ruim opgezet worden of compact en functioneel? Wil je vanuit bed naar buiten kunnen kijken? Vraagt het uitzicht om iets bijzonders? Hoe sluit je het mooist aan bij de architectuur van het huis? Of is het spannender om een contrast te creëren met de bestaande architectuur? 

MEERWAARDE

Al deze factoren bepalen de vorm en de afmetingen van de nieuwe dakkapel. Met een dakkapel die zo tot stand komt haal je het maximale uit je zolderruimte. En zo boek je winst, zowel qua ruimtelijke mogelijkheden als woon beleving. 

Een interieurontwerp met dakkapel gaat gegarandeerd een meerwaarde voor je zolderverdieping opleveren.Spreekt dit je aan?

JA DIT WIL IK

Ga je voor een strak uiterlijk met veel glas of wil je liever een meer traditionele dakkapel in stijl van het huis?De visualisaties kunnen je helpen om een goede keuze te maken.