Een totaal ontwerp op maatvoor een bestaande woning of een nieuwbouw.SteinA interieurontwerp biedt verschillende modulen aan.

 

Advies aan huis

Ik kom bij je thuis en jij bepaalt wat we gaan bespreken.Kom je niet uit met de indeling of is er weinig samenhang in de styling?Tijdens een twee uur durende brainstormsessie behandel ik je woonvragen.Kosten: € 195 incl btw.

 

Telefonisch intakegesprekIn het gesprek geef je aan waar je behoefte aan hebt. Ik kan je helpen met onderwerpen zoals de ruimtelijke indeling of kleuren en materialen of het uitzoeken van specifieke meubels en verlichtingsarmaturen.

Voorbereiding voor het gesprekGraag ontvang ik een plattegrond van de ruimte waarover je vragen hebt. Dan kan ik daar alvast naar kijken. Ik denk over je woonvragen na en zoek als nodig stalen of referenties uit.

Interactieve sessie van 2 uur bij jouw thuisOns gesprek richt zich op je aangegeven interesses.

 

 

Basisontwerp

Het Basisontwerp is de meest optimale indeling van je huis of bedrijf, gebaseerd op je wensen en budget. Ik streef ernaar om het maximale uit de ruimte te halen. Iedere vierkante meter probeer ik op een logische wijze te benutten. Vervolgens zorg ik voor een rustige en persoonlijke uitstraling. Het ontwerp proces bestaat uit 6 stappen met als afsluiting een virtueel bezoek aan je nieuwe huis.

 

 

Stap 1 – kennismakingsgesprekHet Basis ontwerp begint met een kennismakingsgesprek. Het liefst kom ik bij je thuis om de sfeer te proeven en de ruimte op me in te laten werken. Wij bespreken je wensen en ik krijg een gevoel voor de ruimte.

Zelfs als het om een nog niet gerealiseerde nieuwbouw gaat, is het voor mij fijn om je in je eigen omgeving te zien.

 

Stap 2 – brainstormen en ontwerpenDan volgt de fase van brainstormen, mogelijkheden verkennen en schetsen, met als resultaat een voorlopig ontwerp gemaakt op basis van je wensen en de mogelijkheden van de ruimte.

Soms zijn er meerdere opties mogelijk. Misschien wil je weten wat een aanbouw zou kunnen opleveren? En dat vergelijken met een optie zonder een aanbouw.

 

Stap 3 – basis stijl bepalenWelke sfeer moet je interieur uitstralen? Ik maak basis keuzes met betrekking tot kleuren, materialen en meubilair. Het is belangrijk om rust en eenheid te creëeren. Maar net zo belangrijk is het persoonlijke element.

 

Stap 4 – tussentijdse besprekingVoordat ik verder ga moet ik weten of je tevreden bent. Zitten we op één lijn? Krijg ik groen licht? Als je enthousiast bent, kan ik naar de laatste ontwerpfase.

Bij meerdere ontwerp opties,  bepalen we nu samen wat de beste keuze is.

 

Stap 5 – definitief ontwerpIn deze fase werk ik de details van het ontwerp verder uit en toets ik of het aan alle eisen en wensen voldoet. Dat betekent verbeteren en verfijnen. Ik kijk naar de verhoudingen, samenhang en de maatwerk elementen.

 

Stap 6 – welkom in je nieuwe huisDit is het moment. Aan de hand van een film en levensechte beelden gaan we als het ware samen rondlopen in je nieuwe huis. Zo kan je de ruimtes ervaren en zien hoe mijn adviezen uitpakken

De basis is nu gelegd. Vanaf dit punt kun je zelf verder gaan of kiezen voor één van de volgende modulen. Ik help je graag verder!

 

Aanvullende modules

Ieder opdrachtgever heeft zijn unieke wensen en behoeftes. Moet er een dakkapel komen? Of wil je weten wat een aanbouw kan opleveren aan mogelijkheden? En om de leuke wandbank te laten maken heb je technische tekeningen nodig.

SteinA interieurontwerp heeft een aantal losse modulen ontwikkeld om een passend ontwerp voor iedere situatie te kunnen maken. En zo betaal je als klant alleen voor wat je nodig hebt.

 

 

StylingIn deze module komt alles tot leven. Ik kies de definitieve kleuren en materialen van wanden, vloeren en meubels. Aan de hand van stalen (als die te krijgen zijn) kan je kleuren en materialen goed beoordelen.

Keuze van meubels kan hier ook bijhoren. Op basis van je budget zoek ik naar meubels die goed in je nieuwe interieur zouden kunnen passen. En ik maak voor je een shopping list. Hoe leuk is dat?

 

 

MaatwerkOm de mogelijkheden van de ruimte volledig te benutten, maak ik graag meubels of interieur elementen op maat. Denk hierbij aan een ombouw bij de trap, kastwanden, een wandbank of een keuken.  Maatwerk geeft je huis een unieke en persoonlijke uitstraling.

Ik zorg in dat geval voor de  technische tekeningen waar de meubelmaker mee aan de slag kan. Ook kan ik voor de uitvoering zorgen, met een meubelmaker waar ik graag mee samenwerk.

 

 

VerlichtingsplanEen goede verlichting is een absolute must voor een geslaagd interieur. Ik combineer functionele verlichting, met indirecte verlichting en sfeerverlichting om tot een mooi geheel te komen. In mijn verlichtingsplan geef ik per ruimte de lichtpunten aan, het type licht en maak ik een bijpassend schakelplan.

Daarnaast kies ik armaturen die goed bij de sfeer van het interieur en het afgesproken budget passen.

 

 

Ontwerp dakkapelBij een zolderontwerp ontwerp ik bij voorkeur ook, als die er nog niet is, de dakkapel, Zo kan ik de afmetingen goed laten aansluiten op de functies van de zolder. Gaat de zolderruimte gebruikt worden als één grote slaapkamer of komen er meerdere kamers? Dit bepaalt de vorm en de afmetingen van de dakkapel.

Ik maak een ontwerptekening. Daarna kan de aannemer of de leverancier van de dakkapel deze vertalen naar een bouwtekening.

 

 

Ontwerp aanbouwVeel mensen willen een grote woonkeuken of een fijne eetkamer grenzend aan de tuin. Vaak is dan een aanbouw nodig. Omdat ik vanuit de interieur denk kan ik een aanbouw ontwerpen die volledig aansluit op de behoeftes van mijn klanten.

En ook hier maak ik graag de ontwerptekening. Ik zorg ervoor dat de uitbouw bij de indeling en de architectuur van het huis past. Daarna kan de aannemer of de bouwkundig tekenaar dit vertalen naar een bouwtekening.