Interieurontwerp Heiloo aanbod diensten

 

Ruimtelijk interieurontwerp compleetVanaf € 2.750 incl btw, per verdieping

Het ruimtelijke interieurontwerp is de meest optimale indeling van uw huis of bedrijf, gebaseerd op uw wensen en budget. Ik streef ernaar om het maximale uit de ruimte halen. Iedere vierkante meter probeer ik op een logische en efficiënte wijze te benutten.

Ruimtelijk interieurontwerp compleet is de meest uitgebreide module die ik aanbied en bevat alle aspecten die nodig zijn voor een sfeervol en persoonlijk interieur. Naast een uitgebreid styling advies, zoek ik nieuwe meubels voor uw uit die goed bij uw interieur passen. Ik werk de toegepaste maatwerkoplossingen helemaal uit en ik maak alle nodige tekeningen voor de interieurbouwer of de meubelmaker. Tot slot maak ik een lichtplan, wat essentieel is voor een goed interieur.

Dit proces bestaat uit 13 stappen met als afsluiting een virtueel bezoek aan uw nieuwe huis.

 

FASE 1

 

STAP 1KENNISMAKINGSGESPREK

Het begint met een kennismakingsgesprek. Het liefst kom ik bij u thuis om de sfeer te proeven en de ruimte op me in te laten werken. Wij bespreken uw wensen en mijn manier van werken. Zelfs als het om een nog niet gerealiseerde nieuwbouw gaat, is het voor mij fijn om u in uw eigen omgeving te zien.

Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Als u denkt dat wij een goede match zijn, ga ik aan de slag.

STAP 2ruimtelijke indeling

Dan volgt de fase van brainstormen, mogelijkheden verkennen en schetsen. Het resulteert in een ontwerp met nadruk op ruimtelijkheid, spannende zichtlijnen, een goede looproute en een logische relatie tussen functies.

Dit teken ik in een plattegrond.Als er meerdere opties zijn, die ik goed vind, geef ik dat ook mee.

 

STAP 33d ontwerp

Zodra ik tevreden ben over de plattegrond is het tijd om de indeling in 3D uit te werken. Nu wordt het ontwerp verder gebracht, verfijnd en persoonlijk gemaakt.

Om de ruimte optimaal te benutten en uw interieur een persoonlijke uitstraling te geven ontwerp ik vaak meubels op maat. Zou u ook gedetailleerde en maatgevoerde tekeningen hiervan willen hebben kan dat met mijn module Maatwerk.

 

STAP 4sfeer bepalen

Welke sfeer moet uw interieur uitstralen? Ik maak basiskeuzes met betrekking tot kleuren en materialen. Dit gaan we tijdens de tussenpresentatie uitvoerig bespreken.

 

Stap 53D modellen

De laatste stap voor de presentatie is het maken van 3D modellen. Het zijn simpele 3D visualisaties met als doel om u de ruimte te laten ervaren en te zien hoe mijn adviezen uitpakken.

STAP 6tussenpresentatie

Ik licht het ontwerp toe aan de hand van een plattegrond en 3D modellen waardoor u de mogelijkheden van de ruimte goed kunt beoordelen. Voordat ik verder ga moet ik weten of u tevreden bent. Zitten we op één lijn? Als u enthousiast bent, kan ik doorgaan naar fase twee.

Bij meerdere ontwerp opties, bepalen wij eerst samen wat de beste keuze is. Ook zullen we uitvoerig praten over de gewenste uitstraling en de styling.

 

 

FASE 2

STAP 7definitief 3d ontwerp

Ik werk het ontwerp dat het meest aansluit bij uw wensen uit tot een definitieve versie. Ik hou de grote lijnen in de gaten maar ik besteed ook veel tijd aan de details. Het moet allemaal kloppen.

 

STAP 8maatwerk

Alle maatwerk oplossingen krijgen hun definitieve vorm en ik maak maattekeningen waar iedere meubelmaker mee aan de slag kan.

Ik kan ook voor de uitvoering zorgen, met een meubelmaker waar ik graag mee samenwerk. Gegarandeerd een fantastisch resultaat.

STAP 9styling: kleuren en materialen

Nu is het tijd om alles tot leven te brengen met kleuren en materialen. Alles moet één geheel worden en de architectuur van de ruimte versterken. In het kleurenplan staan de kleuren en materialen voor de wanden, vloeren, plafonds en raamdecoratie. Natuurlijk doe ik dit in overeenstemming met uw wensen en de meubels die u verder wil gebruiken.

Als dat mogelijk is laat ik u stalen zien, zodat u de kleuren en materialen in het echt kunt beoordelen.

STAP 10meubeladvies

Binnen het door uw aangegeven budget ga ik op zoek naar meubels en accessoires die perfect passen bij uw nieuwe interieur. U krijgt van mij een aankoopoverzicht zodat uw weet waar u alles kunt kopen.

Vaak moet ik rekening houden met dierbare meubelstukken, zoals de oude kast van oma, die moeten blijven staan. Ik zorg dan voor een mooie en stijlvolle combinatie van oud en nieuw.

STAP 11lichtplan

Een goede verlichting is een absolute must voor een geslaagd interieur. Ik combineer functionele verlichting, met indirecte verlichting en sfeerverlichting om tot een mooi geheel te komen. In mijn verlichtingsplan geef ik per ruimte de lichtpunten aan, het type licht en maak ik een bijpassend schakelplan.

Daarnaast kies ik armaturen die goed bij de sfeer van het interieur en het afgesproken budget passen.

 

STAP 12Fotorealistische visualisaties en film

Om u straks alles te kunnen laten zien en ervaren, maak ik van het ontwerp een film en fotorealistische 3D beelden. Zo kan u straks – als het ware – rondlopen in uw nieuwe interieur.

STAP 13eindpresentatie

Welkom in uw nieuwe huis. Ik licht alles toe aan de hand van: plattegrond met tekst en uitleg, film en fotorealistische 3D beelden. Ook krijgt u maatwerktekeningen van alle meubels op maat en een styling advies.

De verbouwing kan beginnen!