ruimtelijk interieurontwerp

Het ruimtelijke interieurontwerp is de meest optimale indeling van je huis of bedrijf, gebaseerd op je wensen en budget. Ik streef ernaar om het maximale uit de ruimte te halen. Iedere vierkante meter probeer ik op een logische wijze te benutten. Vervolgens zorg ik voor een rustige en persoonlijke uitstraling. Het ontwerp proces bestaat uit 6 stappen met als afsluiting een virtueel bezoek aan je nieuwe huis.

Prijs: €1550, incl btw

 

 

Stap 1 – kennismakingsgesprekHet proces begint met een kennismakingsgesprek. Het liefst kom ik bij je thuis om de sfeer te proeven en de ruimte op me in te laten werken. Wij bespreken je wensen en ik krijg een gevoel voor de ruimte.

Zelfs als het om een nog niet gerealiseerde nieuwbouw gaat, is het voor mij fijn om je in je eigen omgeving te zien.

 

Stap 2 – brainstormen en ontwerpenDan volgt de fase van brainstormen, mogelijkheden verkennen en schetsen, met als resultaat een voorlopig ontwerp gemaakt op basis van je wensen en de mogelijkheden van de ruimte.

Soms zijn er meerdere opties mogelijk. Misschien wil je weten wat een aanbouw zou kunnen opleveren? En dat vergelijken met een optie zonder een aanbouw.

 

Stap 3 – basis stijl bepalenWelke sfeer moet je interieur uitstralen? Ik maak basis keuzes met betrekking tot kleuren, materialen en meubilair. Het is belangrijk om rust en eenheid te creëeren. Maar net zo belangrijk is het persoonlijke element.

 

Stap 4 – tussentijdse besprekingVoordat ik verder ga moet ik weten of je tevreden bent. Zitten we op één lijn? Krijg ik groen licht? Als je enthousiast bent, kan ik naar de laatste ontwerpfase.

Bij meerdere ontwerp opties,  bepalen we nu samen wat de beste keuze is.

 

Stap 5 – definitief ontwerpIn deze fase werk ik de details van het ontwerp verder uit en toets ik of het aan alle eisen en wensen voldoet. Dat betekent verbeteren en verfijnen. Ik kijk naar de verhoudingen, samenhang en de maatwerk elementen.

 

Stap 6 – welkom in je nieuwe huisDit is het moment. Aan de hand van een film en levensechte beelden gaan we als het ware samen rondlopen in je nieuwe huis. Zo kan je de ruimtes ervaren en zien hoe mijn adviezen uitpakken

De basis is nu gelegd. Vanaf dit punt kun je zelf verder gaan of kiezen voor één van de volgende modulen. Ik help je graag verder!