Mooi zicht op de tuin vanaf de leeshoek in de nieuwe aanbouw

ontwerp aanbouw op maat

aanbouw op maat ?

Wanneer is het plaatsen van een uitbouw een verstandige beslissing? Dat is een vraag waar veel huiseigenaren mee worstelen.  Voor sommigen zijn de voordelen doorslaggevend. Met een aanbouw op maat creëer je relatief makkelijk extra leefruimte.

Zo krijg je ruimte voor je lang gekoesterde woonkeuken. Of de ruime woonkamer die je eigenlijk – met inmiddels drie kinderen – heel erg nodig hebt. Bovendien stijgt  je huis in waarde. Maar er zijn ook nadelen. Niet alleen verlies je een stukje tuin maar dit is ook een kostbare ingreep.

alles goed doordacht bij ontwerp aanbouw

Als je overweegt een aanbouw te plaatsen is nog een factor belangrijk. De uitbouw moet niet alleen goed aansluiten op de bestaande ruimte maar ook een voordeel opleveren voor de hele benedenverdieping. Ik kom soms bij mensen thuis die een prachtige aanbouw aan de tuinkant van het huis hebben gerealiseerd met een woonkeuken waar het heerlijk vertoeven is. En aan de straatkant hebben ze een mooie zithoek ingericht. Maar de tussenstuk, vaak wat donkerdere ruimte dan voorheen, is een soort restruimte geworden. Dan maar wat stoelen daar neerzetten, of een extra tafel… Het klopt niet meer. Dat is jammer.

Als interieurontwerper kan ik in beeld brengen wat een aanbouw op maat voor je huis kan betekenen. Ik zorg voor een mooie aansluiting met de bestaande ruimte en ik probeer een sterke relatie met de tuin te creëren. Alle vierkanten meters richt ik logisch en evenwichtig in.

Nadat ik het ontwerp gevisualiseerd heb kan ik mijn klanten uitnodigen om als het ware rond te lopen in hun nieuwe huis. Bij twijfel kan ik twee voorstellen maken, met en zonder aanbouw. Je kan dan vergelijken en een overwogen beslissing nemen. Zo kan ik de keuze voor mijn klanten een stuk makkelijker maken.

Neem contact op als je meer wil weten.Ik leg je graag uit hoe ik werk en wat de mogelijkheden zijn.

LATEN WE AFSPREKEN

Vouwdeuren voor een optimale relatie met de tuin.Binnen en buiten lopen in elkaar over

De nieuwe aanbouw verbindt het  bijgebouwop een mooie en functionele manier met het huis

De oude situatie