Castricum


Balans tussen oud&nieuw

x

Ze wonen al dertig jaar in hun karakteristieke huis midden in het dorp. In de loop der jaren hebben ze het een en ander aan hun huis gedaan. Nu zijn ze toe aan een grondiger aanpak. Ik mocht een ontwerp voor ze maken.

Het huis is een voormalig winkelpand, erg leuk maar vrij hokkerig. De ruimtes zijn klein en niet efficiënt ingericht. In mijn ontwerp heb ik de nadruk gelegd op ruimtelijkheid en zichtlijnen. Grotere ramen en een glazen schuifpui zorgen voor meer daglicht in huis.

De witte keuken is zo gesitueerd dat er tijdens het koken tegelijkertijd mooi zicht is op de tuin en de eetkamer. De houten wandkasten zorgen voor een contrast met het witte keuken blok en herbergen een koelkast en een grote bezemkast. Ook is er een open kast voor de koffiemachine, kookboeken en servies.

Dit huis bevat mooie authentieke details, zoals balkenplafonds, oude paneeldeuren en sierlijke deurlijsten. Ik heb gezocht naar een mooi balans tussen oud en nieuw. Door de frisse uitstraling komen de bewaarde authentieke elementen nu beter tot zijn recht.

x

x

Een mooie zichtlijn naar de tuin toe maakt het ruimtelijk

x

x

De lambrisering verbindt de bijkeuken met de keuken.Zo lijken deze twee ruimtes groter dan ze zijn.

x

x

In de woonkamer is het oorspronkelijke balkenplafond mooi in zicht gehouden.De grijsgroene kleur versterkt het gevoel van verborgenheid in de zithoek.

x