Utrecht


Bij de buren

 

De beste reclame is van mond tot mond reclame. Ik was net klaar met een basisontwerp voor een jong gezin uit Utrecht toen ik benaderd werd door hun toekomstige buren. Het ruimte kende ik uiteraard maar de wensen en de uitgangspunten waren hier totaal anders. 

De nieuwe opdrachtgevers wilden de keuken aan de voorkant van het huis. Ook hadden ze al een donkerblauwe keuken met een marmer aanrechtblad op het oog. Daarnaast moest ik rekening houden met de vloer wat ze uitgekozen hadden. At last bus not least was het belangrijk om in de woonkamer een plek te hebben om te kunnen lezen terwijl tv gekeken werd.

Om het ruimtelijker te maken heb ik voorgesteld om de gang in te korten. Zo kwam er meer ruimte bij de keuken waardoor het kookeiland beter tot zijn recht kwam. De trap die nu uitkwam in de woonkamer heb ik ingebouwd. Zo ontstond een fijne nis voor de grote bank.

De tv heb ik midden in de kamer gezet, zodat het fijn kijken is vanaf de bank. Hiervoor heb ik twee kastontwerpen gemaakt, een lage kast en een hoge – deels open – kast. In allebei ontwerpen heb ik een vak voor planten gemaakt. De planten maken de kast luchtig waardoor deze minder storend is voor de zicht op de tuin. De kast verdeelt de zithoek in tweeën. De andere kant biedt nu een fijne plek om een boek te lezen.

Het was flink puzzelen maar uiteindelijk viel alles op zijn plaats.