interieurontwerp school infobord

Castricum


Clusius College

 

Deze groene VMBO school in Castricum heeft regelmatig moeten aanbouwen om het toenemende aantal leerlingen te kunnen huisvesten. Daardoor is de structuur van het schoolgebouw rommelig en ontbreekt het aan sfeer. Het is dan niet zo raar dat de leerlingen in de pauze de school ontvluchten om naar het winkelcentrum te gaan. Maar dat moest anders, vonden een aantal docenten.

In deze schetsopdracht ligt de nadruk op een duidelijke structuur creëren, met een krachtig vormentaal en heldere kleuren. De kluisjes, die voorheen verspreid over de hele school stonden, worden bij elkaar gebracht en krijgen een ombouw in felle kleur. Net zoals de infobalie bij de ingang. Landmarks, die de aandacht naar zich toetrekken. Overal heb ik spannende hangplekken gemaakt, verschillende zitjes hoog en laag waar de leerlingen elkaar kunnen ontmoeten.

De aula transformeer ik in een hip groen stadspark. Een dynamische en bruisende pek, met veel mogelijkheden. De leerlingen kunnen aan de picknicktafels op de strip groepsopdrachten maken of hun lunchpakket eten. Op het plein kunnen ze aan kleine tafels onder de bomen koffie drinken of lekker uitrusten in een van de zitzaken op het dek. De knalrode bistro is niet te missen. De (in units) 30 meter lange bank die de ruimte opdeelt, kan makkelijk verplaatst worden voor een schoolfeest of ouderavond.

Later bleek dat Clusius College gaat bouwen. Er komt een nieuw schoolgebouw en een deel van de oude school wordt afgebroken. Of dit ontwerp in de nieuwe situatie past, moet de toekomst uitwijzen.

 

plattegrond

entree, gangen & kluisjes

plattegrond ontwerp school

overzicht interieurontwerp verkeersruimten school

overzicht interieurontwerp verkeersruimten school

interieurontwerp school infobord

plattegrond aula

groen stadspark

interieurontwerp school plattegrond aula

overzicht interieurontwerp aula school

 

 

De aula heeft drie verschillende zones. Leerlingen kunnen op DE STRIP in groepen aan de lange picknicktafels zitten, lekker chillen in de zitzakken op HET DEK of een kopje koffie drinken aan één van de bistro tafels op HET PLEIN.

 

interieurontwerp school picknickbanken aula

park als inspiratiebron