Een oase van rust


Domein van de ouders

voor wie                 Jane en Wijnandplaats                     Schagen, Noord Hollandoppervlakte          38 m2ontwerp                 zolderjaar                         2021

Zij woonden nog niet zo lang in hun ruime doorzonwoning aan de rand van Schagen. Jonge mensen met een goede smaak en veel ideeën. Ze hadden hun huis al mooi verbouwd maar kwamen niet goed uit met de indeling op zolder. Ik mocht daarvoor een basisontwerp maken.

Er stond veel op hun wensen lijst: werkkamer, ruime slaapkamer, badkamer met wastafel en bad, en plek voor wasmachine en droger. Ik heb hun wensen vertaald in een ruimtelijk ontwerp met een hippe en luxueuze uitstraling.

Ik verdeelde de zolder in twee ruimtes. Voor de kleine werkkamer benutte ik de ruimte boven de trap als een hoge vliering voor het ruimtelijk effect. De grote slaapkamer kreeg een open badkamer. Om enig privacy te creëren plaatste ik een grote vrijstaand kast met planten in de ruimte. De op maat gemaakte kastwand, waar een plek is voor wasmachine en droger, benadrukt de hoogte an de zolder.

Het is een heerlijk karaktervol plek geworden. Een domein van de ouders!