een kast op maat als verbindend element in de ruimte


Voor design liefhebbers

voor wie                Naomi en Robinplaats                    Amstelveen, Noord Hollandoppervlakte          81 m2ontwerp                woonverdiepingjaar                        2024

 

Of ik tijd had voor een spoedopdracht? Een echtpaar wiens kinderen het huis uit waren, ging hun droomhuis laten bouwen. Het ontwerp was al klaar en de aannemer stond in de startblokken maar de opdrachtgevers waren niet helemaal tevreden met de inrichting. En zo kwamen ze bij mij.

Het ging om de grote woonruimte op de begane grond. De eettafel, de zithoek, de tv ruimte en de werkplek waren al ingetekend maar er kon meer uit de kamer gehaald worden. Ik heb een nieuwe indeling gemaakt met nadruk op ruimtelijkheid en zichtlijnen. Een efficiënt ontwerp waarmee ik de ruimte optimaal benut en een beter balans creëer.

Als kunstverzamelaars en design liefhebbers hadden mijn klanten prachtige dingen die een goede plek in hun nieuwe huis moesten krijgen. Eames, Martin Visser, Artemide en Pastoe om maar wat te noemen. Er moest ook een op maat gemaakte vitrinekast komen voor hun verzameling Japanse kunstvoorwerpen.

Ik heb een grote hoekvormige kast ontworpen, als een verbindend element in de kamer,  die verschillende functies krijgt. Een vitrinekast voor kleine kunstobjecten, open en gesloten vakken voor grotere kunst,  tv en boeken. Maar bovendien functioneert deze kast als een scheidingswand tussen zithoek en werkplek. De kast vormt een fijne nis voor de werktafel, zodat alle werkspullen uit zicht zijn maar toch bij de hand. In de kast verstop ik tevens een draagbalk  zodat deze geen storen element in de ruimte wordt.

Het wordt een prachtig huis. Ik kan niet wachten om het te zien als het klaar is.