Bakkum


Een optimaal resultaat

a

Zij kochten het huis op tekening. Ze vielen voor de de uitstraling en de locatie maar de indeling paste niet helemaal bij hun leefstijl. SteinA kreeg de opdracht om hun wensen te vertalen naar een goed ontwerp.

Een belangrijke wijziging was het verplaatsen van de keuken naar de tuinkant van het huis. Ook was er een wens voor een verbinding naar de aangrenzende garage. Overige wensen waren een houten vloer, een stalen deur en een zwarte keuken met een kookeiland.

Zoals in de meeste nieuwbouwhuizen was de beneden verdieping één ruimte. Om alle woonfuncties goed te kunnen plaatsen moest ik slim en efficiënt met de ruimte omgaan. Daarom heb ik een grote opening in de muur tussen woning en garage gemaakt om daar de hoge keukenkasten te kunnen plaatsen. De deur naar de garage kon ik zo in de kastwand integreren. Als contrast met de donkere kastwand heb ik vervolgens voor een wit kookeiland gekozen.

De trap bleek een storend element in de woonruimte. Door deze recht-toe-rechtaan weg te werken zou er te weinig ruimte zijn voor een grote eettafel. Ik heb het opgelost door de trap in te bouwen in een grote zitnis. Een heerlijke plek om de krant te lezen. Ook geschikt om veel gasten te laten aanschuiven voor het kerstdiner. Naast de nis is er voldoende ruimte om het speelgoed van de kinderen op te bergen.

Dit project is een leuk proces geweest met veel interactie. Alles is tot in de puntjes besproken. Aan de hand van 3D visualisaties heb ik mijn opdrachtgevers verschillende mogelijkheden kunnen laten zien. Dat heeft hun goed geholpen bij het maken van keuzes. Het wordt spannend om straks het huis in het echt te zien.

a

Met een halfhoge muur heb ik de garage verdeeld in een bijkeuken, met een ruimte washok en een fietsenstalling. Dit sportieve gezin fietst graag en heeft fietsen in alle soorten en maten.