Een tijdelijke oplossing


Kinderdagverblijf in nood+lokaal

voor wie                Kinderrijkplaats                    Amstelveen, Noord Hollandoppervlakte          145 m2 m2ontwerp                kinderdagverblijfjaar                        2011

In afwachting van de nieuwe huisvesting maakt dit kinderdagverblijf momenteel gebruik van noodlokalen. Droog en warm, maar niet de meest inspirerende architectuur. De centrale hal, waar men binnenkomst en waar de kinderen met elkaar spelen, was donker, rommelig en ongezellig. Daar moest iets aan gebeuren.

Het ontwerp is gebaseerd op een brede baan, dwars door het ruimte, waar alle functies als eilandjes erop komen. Er is een knutselplek met materiaalkasten, de kinderen hebben ruimte waar ze voor elkaar kunnen optreden of op de grond samen een spelletje doen, er is een leeshoek met een boekenkast en bij binnenkomst kan men de nieuwste knutselwerken in de tentoonstellingskast onmogelijk over het hoofd zien. Het groene volume wat de keuken en het wasruimte herbergt wordt versiert met uitvergrote afbeeldingen van dieren, gebaseerd op tekeningen die de kinderen zelf gemaakt hebben.

Door het gebruik van multiplex platen in combinatie met kasten uit Ikea, was het mogelijk om voor weinig geld een inspirerende ruimte te creëren. Een prima oplossing voor tijdelijk gebruik.

betaaldbaar en mooi interieur van underlayment en ikea kasten

plattegrond van interieurontwerp voor kinderdagverblijf

 

Het blok die het keuken en het washok herbergt kreeg een groene kleur. Daarna werden de wanden voorzien van uitvergrote tekeningen van dieren, die door de kinderen van de peutergroepen gemaakt werden.

 

interieurontwerp met combinatie van maatwerk en ikea kasten