Van kind naar puper


Kinderen naar zolder

voor wie                Steinn en Dominiqueplaats                    Haarlem, Noord Hollandoppervlakte          40 m2ontwerp                zolder + dakkapellenjaar                        2020

Een stel met twee kinderen vroeg mijn advies voor de verbouwing van hun zolderverdieping. Hun wens was om daar twee kinderkamers (zoon en dochter) te realiseren. Daarnaast moest ook voldoende ruimte zijn voor een washok en een opslagruimte.

Met het schuine dak als beperkende factor, heb ik moeten puzzelen om al deze functies een goede plek te geven. Door de kinderkamers zo compact mogelijk in te richten, onder andere met meubels op maat, heb ik toch een gevoel van ruimtelijkheid kunnen creëren.Het resultaat: klein maar fijn.

 

… maar voordat je het weet zijn je schattige kinderen lange slungelige pubers geworden, die maar al te graag languit op hun bed liggen om naar muziek te luisteren. Daarom heb ik een ontwerp gemaakt dat bij die levensfase hoort.

De kamers heb ik groter gemaakt ten koste van de opslagruimte. Ik heb de ruimte boven de trap benut als een slaapzolder voor de zoon terwijl ik voor zijn jongere zus een bedstee heb gemaakt. Allebei met een dakraam om naar de sterren te kunnen kijken.