Slim maatwerk voor een persoonlijke uitstraling


Klein maar ruimtelijk

voor wie                Majelle en Markplaats                    Limmen, Noord Hollandoppervlakte          ruim 50 m2ontwerp                woonverdieping + bijkeukenjaar                        2024

Ze waren al een tijd bezig om hun huis stap voor stap aan te pakken. Er was al veel gedaan, de tuin zag er prachtig uit en op de bovenverdieping was alles naar wens. De woonverdieping was nu aan de beurt. Mijn website en mijn stijl sprak ze aan. De Scandinavische uitstraling, lichte kleuren en ruimtelijk.

De woning was vrij klein en relatief donker ingericht. Ik heb een nieuwe keuken getekend, een compact ontwerp zonder bovenkasten, om alles zo ruimtelijk mogelijk te houden. De lichtbeige fronten combineren prachtig met de houten wand, waarin ik de deur naar de bijkeuken heb verwerkt. Zo wordt de deur een onderdeel van de wand. Dit levert veel rust op. De houten wandkast boven het schiereiland is een leuk accent in de ruimte.

De 10 cm dikke houten wand verbergt leidingen die over de muur lopen. De dikte kon ik ook mooi gebruiken voor leuke vakjes en nissen. Bij voorbeeld om even snel de kranten en tijdschriften van tafel weg te stoppen. Of voor de favoriete kookboeken?

Het ontwerp is gericht op het zoveel mogelijk winnen van ruimte. Zo heb ik een loze ruimte in de muur gebruikt voor een hoge ondiepe servieskast. Ideaal voor glazen en kopjes. De kast valt niet op omdat deze met een druksysteem opengaat. Ook heb ik voorgesteld om de sfeer van de keuken door te trekken naar de bijkeuken. Zo wordt het één geheel en voelt de keuken groter aan.

De woonverdieping is nu licht en ruimtelijk. De vele leuke details en maatwerk geven het een persoonlijke uitstraling.

Voor de woonkamer heb ik twee ontwerpen gemaakt.Een variant met een houtkachel (stiekem een wens van de vrouw des huizes) en een variant met een grote open kast.