een efficiënte oplossing voor een spannende ruimte


Meer m2 zonder aanbouw

voor wie                Tom en Florienplaats                    Heemskerk, Noord Hollandoppervlakte          80 m2ontwerp                woonverdieping + garagejaar                        2023

Een fijn huis voor een gezin met drie kinderen, maar de leefruimte op de begane grond was iets te krap. Ze dachten al een tijdje aan een aanbouw maar waren niet zeker of dat het gewenste resultaat zou opleveren. Zag ik mogelijkheden?

Toen ik binnen kwam werd mij snel duidelijk dat een aanbouw weinig op zou leveren. Het is niet genoeg om extra meters te creëren, ze moeten ook zinvol ingericht kunnen worden. En dat was hier niet het geval. De garage aan de zijkant van de woning bood mogelijkheden.

Ik heb een deel van de garage bij de woonkamer toegevoegd. Zo is een spannende leefruimte ontstaan. Ieder woonfunctie krijgt zo genoeg ruimte en een eigen sfeer. Door de achtergevel van veel glas te voorzien zijn spannende zichtlijnen ontstaan en wordt de relatie met de prachtige tuin optimaal.

Tot slot heb ik geadviseerd om het huis wit te schilderen. Dit geeft het huis een chique uitstraling. Voor de achterzijde van het huis heb ik een donkergrijze pergola met zonwering ontworpen, wat ook veel voor de architectuur van het huis doet.

Ze willen hier nooit meer weg.

VOOR

NA