Haarlem


Ruimtelijk ontwerp

 

Een jong stel met kleine kinderen vroeg me om een ontwerp te maken voor de begane grond van hun kersverse nieuwbouwhuis. Ze vroegen ze af of het mogelijk was om rust te creëren in een ruimte waar alle woonfuncties bij elkaar komen: koken, eten, zitten, TV kijken en spelen. Verder waren hun wensen een witte keuken, een houten vloer en een groot eettafel.

De gang heb ik ingekort om de leefruimte groter te maken. De trap, die daardoor in het woonkamer uitkwam, heb ik van een ombouw voorzien, met een schuifdeur en open vakken voor leuke spullen. De deur naar de trapkast is netjes weggewerkt. Op deze manier is er genoeg ruimte voor de grote eettafel en een fijne zithoek, met zowel een speelplek voor de kinderen, als voldoende opslag voor speelgoed. Het keuken is compact maar heeft door zijn U vorm voldoende werkruimte.

Met de styling maak ik een knipoog naar het verleden. De kleuren zorgen voor duidelijkheid en rust. De lichtgrijze lambrisering creëert samenhang tussen de verschillende woonfuncties. Het blauwe volume rondom de trap is een krachtig statement in de ruimte.

 

 

Oude elementen in een nieuw jasje. Authentieke wanddecoratie van originele keramische borden uit de collectie van het Rijksmuseum en een behang met een uitvergroot Delfts blauw motief.