Een slimme ingreep voor meer ruimte


Een fijne nieuwbouwwoning

voor wie                Steinn en Dominiqueplaats                    Haarlem, Noord Hollandoppervlakte          47 m2ontwerp                woonverdiepingjaar                        2017

Een jong stel met kleine kinderen vroeg me om een ontwerp te maken voor het woongedeelte van hun kersverse nieuwbouwhuis.  Ze vroegen zich af of het mogelijk was om rust te creëren in een ruimte waar alle woonfuncties bij elkaar komen: koken, eten, zitten, TV kijken en spelen. Verder waren hun wensen een witte keuken, een houten vloer en een grote eettafel.

De gang heb ik ingekort om de woonkamer groter te maken. De trap heb ik van een ombouw voorzien, met een schuifdeur en open vakken voor leuke spullen. De deur naar de trapkast is netjes weggewerkt. Op deze manier is er genoeg ruimte voor de grote eettafel en een fijne zithoek, met zowel een speelplek voor de kinderen, als voldoende opslag voor speelgoed. De keuken is compact maar heeft door zijn U vorm voldoende werkruimte.

Met de styling maak ik een knipoog naar het verleden. De kleuren zorgen voor duidelijkheid en rust. De lichtgrijze lambrisering creëert samenhang tussen de verschillende woonfuncties. Het blauwe volume rondom de trap is een krachtig statement in de ruimte.

 

Oude elementen in een nieuw jasje. Authentieke wanddecoratie van originele keramische borden uit de collectie van het Rijksmuseum en een behang met een uitvergroot Delfts blauw motief.