een appartement aan het water


Wonen met uitzicht

voor wie                Beth en Oscarplaats                    Amsterdam, Noord Hollandoppervlakte          104 m2ontwerp                totaalplanjaar                        2023

Wat een fantastische woonplek, dit appartement op de 6e en 7e verdieping in de Amsterdamse Houthavens. De ruim vijf meter hoge ramen bieden een spectaculair uitzicht over de stad, de wolkenluchten en de boten op het water. Dit gaat nooit vervelen.

De bewoners waren bezig om hun appartement opnieuw in te richten en vroegen mij om hulp. Ze hadden al een nieuwe keuken laten plaatsen, een donkere houten vloer gelegd en het grote aquarium een vaste plek in de woonkamer gegeven. Mijn opdracht was zorgen voor een optimale indeling en meer sfeer. Verder wilden ze de grote slaapkamer, aan de achterkant, beter benutten. Behoorde een extra kamer voor logees tot de mogelijkheden?

De enorme hoogte in de woonkamer heb ik benadrukt door een hoge boekenkast op maat te maken, deels dicht. De kast sluit aan op de nieuwe glazen balustrade van de vide, waar de keuken zich bevindt. In de keuken heb ik een paar aanpassingen gedaan en een ronde tafel voorgesteld, net groot genoeg voor drie mensen. De keuken is klein, maar het uitzicht is groots. Dankzij de glazen balustrade kan je optimaal van het uitzicht genieten.

De grote slaapkamer aan de achterkant heb ik gesplitst in een hoofdslaapkamer en een logeerkamer. De logeerkamer is klein maar fijn. De aanwezige schuifpui tussen de slaapkamers en de werkruimte heb ik vervangen door een witte metalen schuifpui met mat glas, om zo meer privacy te waarborgen. 

In mijn kleuradvies heb ik rekening gehouden met de aanwezige meubels en de donkere vloer. Blauwtinten, in combinatie met geel, geven de ruimte sfeer en samenhang.

 

Er gebeurt hier veel op relatief weinig oppervlakte. Om meer rust te creëren zijn de stoelen en de barkrukken van hetzelfde merk. Een klein detail wat veel uitmaakt!

 

 

Een optie voor een extra werkplek in de woonkamer:  Achter de drie kastdeuren is een werkblad van 160 cm lang. Na het werk gaat de kast dicht en is alles uit het zicht.