Alles uit de ruimte halen


Zolder op maat

voor wie                 Stijn en Lisaplaats                     Bakkum, Noord Hollandoppervlakte          bijna 60 m2ontwerp                 zolder + dakkapeljaar                         2022

 

Ze woonden al enkele jaren in een mooi nieuwbouwhuis in Bakkum. Het was sfeervol ingericht maar de zolder was nog steeds één grote opslagruimte. Met vier opgroeiende kinderen was het nu tijd om daar wat aan te doen. Zij hebben mij gevraagd om een ontwerp te maken voor de meest optimale indeling van hun zolder.

Zij wilden graag een fijne slaapkamer voor de oudste dochter, met een zo groot mogelijke dakkapel. En een kleine badkamer met douche en wastafel plus een ruimte voor wasmachine en  droger. En of ik meer mogelijkheden zag?

Ja dat zag ik. Naast een mooie slaapkamer voor de dochter was er aan de voorkant van het huis voldoende ruimte voor een logeerkamer met een extra werkplek. De toegang tot de cv ruimte heb ik aan het oog onttrokken door boekenkasten op wielen. Tussen de twee slaapkamers heb ik een compacte badkamer ontworpen met een inloopdouche. De mat glazen deur zorgt voor extra licht. Voor de dochter heb ik een knusse bednis bedacht, deels met Ikea kasten uit te voeren en een tafel met een leuk raamzitje.

Door veel maatwerk toe te passen heb ik met dit ontwerp het maximale uit de ruimte kunnen halen. Een karaktervol ontwerp voor dynamische mensen.