Slaapkamer op zolder met een bednis onder de schuine dak. Optimaal ruimtegebruik

Zolder ontwerp in 3D


Interieurontwerp zolder

interieurontwerp zolder

Het maken van een ruimtelijk interieurontwerp voor de zolder is altijd leuk en dankbaar werk. Veel mensen zijn vaak al lang aan het stoeien met de indeling voordat ze bij mij komen voor een advies. De schuine daken maken dat het moeilijker is om de zolder in te richten dan andere ruimtes in huis. Maar zij bieden ook de mogelijkheid om iets bijzonders te doen. De (soms) hoge kapconstructie geeft de zolder een bijzondere uitstraling.

Met een efficiënt en slim interieurontwerp kan ik meerwaarde creëren voor je zolderverdieping. In mijn ontwerpen streef ik naar om het maximale uit de zolder te halen. Ik zoek slimme ruimtelijke oplossingen die bij je wensen en je budget passen.

Overweeg je een verbouwing op zolder en wil je meer weten?Ik sta je graag te woord.

LATEN WE AFSPREKEN

het meerwaarde van een 3d ontwerp

Een belangrijk stap in het ontwerp proces is het interieurontwerp voor de zolder in 3D te tekenen. Zo kan ik toetsen of het ontwerp goed is. Past alles zo onder het schuine plafond? Waar kan ik de inloopdouche plaatsen? Is het hoog genoeg voor een entresol met een knusse slaapplek of wordt het een hoogslaper? Komen alle functies zo goed tot zijn recht of moet ik iets veranderen? Na het verfijnen en bijschaven kan ik je het zolder ontwerp in 3D laten zien aan de hand van levensechte driedimensionale beelden. Ik maak ook een film waardoor je op je nieuwe zolder – als het ware – al rond kan lopen. Zo kan je zowel zien als ervaren of het ontwerp voldoet aan je wensen.

EEN WASLIJST AAN WENSEN

Als mensen me vragen om een ruimtelijk interieurontwerp voor de zolder te maken krijg ik vaak te maken met enorme waslijst aan wensen. Één of twee kinderkamers, een heerlijk werkkamer voor de ZZP’er of een grote speelzolder voor de kinderen. Een fijne ouderslaapkamer of een logeerkamer met een badkamer. De een wil een compacte doucheruimte, de ander kiest een lekker vrijstaand bad voor heerlijke spa momenten. En, als er ook nog een ruimte voor een wasmachine en droger moet komen, kan dit enorme puzzel worden.

Plus een dakkapel

Ook wordt ik steeds vaker gevraagd om een ontwerp voor een dakkapel te maken. Als interieurontwerper kan ik een dakkapel ontwerpen wat helemaal aansluit op de functies van de zolder. En ik hou daarbij ook rekening met de architectuur van het huis.

Wil je meer weten over mijn visie op dakkapellen?Ga dan hier even kijken.

IK WIL MEER INFORMATIE

Een zolderontwerp met een groot ouderslaapkamer en een open badkamer. Een vrijstaand plantenkast dient als afscheiding tussen de twee ruimtes

 

‘Steina heeft ons op een prettige betrokken manier geholpen van onze zolder een heerlijke plek te maken. De wens was vele functies op een beperkte oppervlakte met als moeilijkheid de schuine daken.

We zijn erg blij met de ruimtelijke praktische opzet en creatieve oplossingen.’(Jane en Wijnand Kool, Schagen)