Ontwerp voor een kinderkamer op zolder met een dakkapel een een heerlijk raamzitje.

Zolderontwerp


Zolder indeling nieuwbouwhuis

lege canvas

Voor een interieurontwerper is de zolder van een nieuwbouwhuis te vergelijken met het lege canvas van een schilder. Het is één grote ruimte waarvoor ik de meest optimale indeling mag bedenken.

Verder houdt de vergelijking geen stand. De zolders waar ik kom zijn namelijk nooit leeg maar staan bomvol met allerlei spullen. Speelgoed, verhuisdozen die nog uitgepakt moeten worden, meubels uit het vorige huis die nu niet meer passen, koffers met oude boeken die nog naar het kringloop moeten, oude computers, blikjes verf en restjes behang.

De bewoners hebben hard gewerkt om de woonverdieping en de slaapkamers in orde te maken. De zolder is meestal als laatste aan de beurt. En dient tot die tijd als één grote opslag. Ik kijk door mijn oogharen heen en ik zie kansen. En mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen zolder?Ik spreek graag met je af, vrijblijvend en kosteloos.

JA GRAAG!

 

zolderontwerp nieuwbouwhuis

Het maken van een zolderontwerp is altijd leuk en dankbaar werk. Veel mensen zijn vaak lang aan het puzzelen met de zolder indeling van hun nieuwbouwhuis voordat zij bij mij komen voor een advies. De zolderverdieping is door het schuine plafond moeilijker in te richten dan andere ruimtes in huis. Ik zie de schuine daken als een uitdaging en mogelijkheid om iets bijzonders te doen. De hoge nok en de balken zorgen voor een unieke sfeer.

Met een efficiënt en creatief interieurontwerp kan ik meerwaarde creëren voor je zolder. In mijn zolderontwerp voor je nieuwbouwhuis streef ik naar om het maximale uit de zolderverdieping te halen. Ik zoek slimme ruimtelijke oplossingen die bij je wensen en je budget passen.

de wensen

De eerste stap in het komen tot een optimale zolder indeling voor je nieuwbouwhuis is om alle eisen en wensen goed te bespreken. Hoe wil je de zolder gebruiken? Verlang je naar een grote ouderslaapkamer met een fijne badkamer en een vrijstaand bad voor een heerlijk spa gevoel? Of is het tijd om de kinderen hun eigen kamers op zolder te geven? Misschien werk je veel vanuit huis en heb je een ruime werkplek nodig? Ik luister goed naar al je wensen en verwerk deze in een slim zolderontwerp voor je nieuwbouwhuis.

Na brainstormen, ontwerpen, tekenen en verfijnen kan ik je het ontwerp laten zien aan de hand van levensechte driedimensionale beelden. Ik maak ook een film waardoor je op je nieuwe zolder – als het ware – al rond kan lopen. Zo kan je zowel zien als ervaren of het ontwerp voldoet aan je wensen.

‘Steina heeft ons op een prettige betrokken manier geholpen van onze zolder een heerlijke plek te maken. De wens was vele functies op een beperkte oppervlakte met als moeilijkheid de schuine daken. We zijn erg blij met de ruimtelijke praktische opzet en creatieve oplossingen.’(Jane en Wijnand Kool, Schagen)

ontwerp met dakkapel

Misschien is het plaatsen van een dakkapel nodig om aan alle wensen te kunnen voldoen. Met een dakkapel en/of enkele dakramen breid je het aantal mogelijkheden van je zolderverdieping snel uit. Een relatief kleine investering zorgt voor een flinke waardestijging en meer woonplezier.

Ik kan als interieurontwerper een dakkapel ontwerpen, waarbij de afmeting, de vorm en de situering goed aansluit op de functies van de zolder.

 

Voor een nieuwbouwhuis in Castricum heb ik een bijzondere dakkapel ontworpen, een soort venster op het bos.De uitgangspunten voor mijn ontwerp waren de unieke ligging van het huis en het uitzicht op de bosrand.Wellicht vind je het leuk om het project te bekijken?

NAAR PROJECT